coaching bij kanker

Wanneer je geconfronteerd wordt met kanker kan ik uit eigen ervaring vertellen dat dit je leven flink op zijn kop zet.

Wat ik mij nog heel goed kan herinneren is het moment net voordat ik het ziekenhuis inliep en tegen mijn partner zei:” vandaag is de dag dat de rest van ons leven misschien nooit meer hetzelfde zal zijn”.

Het ene moment nog gezond en na de uitslag borstkanker ineens ziek. Zoveel vragen en gevoelens en overlevingsstrategieën die dan in werking treden. Angst, onzekerheid, hoop, wanhoop, hoe verder, hoe vertel ik het ik het aan mijn dierbaren?

In een achtbaan terecht komen met allerlei onderzoeken en uitslagen. Leven tussen hoop en vrees.

En dan is er het moment dat de behandelingen achter de rug zijn en er perspectief naar voren toe is…….

Bij mij begon toen pas de verwerking. Van overleven naar weer durven leven. Om leren gaan met de gevolgen van de behandelingen. Weer leren vertrouwen op mijn eigen lijf. Herijken van relaties zowel op privé- als op maatschappelijk vlak en werken aan herstel om mijn plek te heroveren in de maatschappij.

Het klopt de dag dat ik de diagnose borstkanker kreeg heeft mijn leven echt veranderd. De belangrijkste les die ik geleerd heb is dat ik mijn  hart weer teruggevonden heb voor mezelf. Ik leef intenser, ik weet wat ik wil, ik ben beter in staat om met mijn grenzen om te gaan en deze ook aan te geven en te doen wat juist is voor mij.

Ben jij ook geconfronteerd met kanker en heb jij behoefte om de regie van jouw leven weer ter hand te nemen? Ik heet je van harte welkom om samen op onderzoek te gaan wat helpend en dienend is om je hart weer te laten leven voor jou.
<< specialiteiten